• START
  • PROMOCJE
  • KATALOG PRODUKTÓW
  • NOWOŚCI
  • KONTAKT
Wojewódzka Biblioteka Publiczna im. Hieronima Łopacińskiego - uHieronima.pl
Szukaj Wyszukiwanie zaawansowane
Koszyk: 0 szt. Suma: 0,00 zł Koszyk
  Katalog » Albumy » 9788365602626 Moje konto     
KATEGORIE
Albumy (9563)
Atlasy i przewodniki (57)
Bibliofilskie
Bibliotekarskie (132)
Biografie (646)
Dla dzieci i młodzieży (2203)
Edukacyjne (151)
Fantastyka (222)
Filozofia (26)
Historia  (381)
Historia starożytna
Kulinarne (174)
Lektury (197)
Literatura piękna (1614)
Literatura piękna polska (1031)
Literatura popularna (305)
Lubliniana (62)
Myśli i przysłowia (31)
Numizmatyki
Podręczniki (7)
Podróżnicze (102)
Popularnonaukowe (339)
Poradniki (337)
Religia (94)
Słowniki językowe (7)
Sztuka (50)
Uzależnienia (14)
Wspomnienia
INFORMACJE
Regulamin
Kontakt
Pomoc
Mapa Sklepu
Katalog produktów
KONTAKT
e-mailuHieronima.pl
Tel0-81 52-87-418
GG474255

Godziny działania sklepu

pn, wt, śr, pt:
9:00-19:45

czw, sb:
9:00-15:00
Narutowicza 4,
20-950 Lublin,

NIP 712-010-36-28
Informacje o produkcie
100 potraw z jaj, Kiewnarska E.
Nasza cena: 13,50 zł
Zamawiana ilość:  
Kliknij aby powiększyć
Numer katalogowy 9788365602626
Dostępność   Dostępne od ręki
Opis Dodatkowe zdjęcia Linki Recenzje
Opis produktu
100 potraw z jaj, Kiewnarska Elżbieta, Graf_ika 2019
   Jaja są nie tylko jednym z najpożywniejszych i najzdrowszych artykułów spożywczych - są również jednym najbardziej niezbędnym, najbardziej rozpowszechnionych. Najłatwiejsze do przyrządzenia, są jednocześnie podstawowym materiałem kuchni wymyślnej i wykwintnej. Jaja są codziennym pożywieniem kilkumiesięcznego dziecka i zgrzybiałego starca. Zjada je codziennie rano i wieczorem pracownica igły, sklepowa i biuralistka, śpiesząca do pracy, gotując je, lub smażąc naprędce na primusie, lub spirytusówce, jak również i smakosz, spożywający je w postaci wykwintnych „omelettes soufflées z truflami i szparagami” w eleganckiej restauracji. To też te pierwszorzędne jadłodajnie mają rozmaite wyborne sposoby przyrządzania potraw z jaj i przy pomocy jaj. Gorzej jest w kuchniach prywatnych, gdzie właśnie znane jest przeważnie tylko stosowanie jaj, jako środka pomocniczego. Samodzielne potrawy z jaj ograniczają się zwykle do jaj na miękko, (prawie zawsze przegotowanych), jaj na twardo (często niedogotowanych), jajecznicy na maśle lub słonince ze szczypiorkiem i do nieudolnie wykonanego omletu z konfiturami.
Data dodania produktu: 03 April 2019.
Poprzedni produkt Produkt 9021 z 9563 w kategorii Albumy Następny produkt
Koszyk
Logowanie
E-mail:
Hasło:



Rejestracja konta

Przypomnienie hasła
OSTATNIO OGLĄDANE
100 potraw z jaj, Kiewnarska E
POWIADOMIENIA
PowiadomieniaInformuj mnie o aktualizacjach 100 potraw z jaj, Kiewnarska E.
NOWOŚCI
Gdzie jesteś, Bernadette? (okładka miękka), ...
Gdzie jesteś, Bernadette? (okładka miękka), ...

28,20 zł

Zobacz wszystkie
NOWOŚCI
Zobacz wszystkie
Reklama
Wojewódzka Biblioteka Publiczna im. H. Łopacińskiego w Lublinie
  19 August 2019     8677499 wywołań od 04 August 2008  
LabPixel.pl - sklepy internetowe Lublin, strony internetowe lublin, grafika, wizytówki, plakaty, banery