• START
  • PROMOCJE
  • KATALOG PRODUKTÓW
  • NOWOŚCI
  • KONTAKT
Wojewódzka Biblioteka Publiczna im. Hieronima Łopacińskiego - uHieronima.pl
Szukaj Wyszukiwanie zaawansowane
Koszyk: 0 szt. Suma: 0,00 zł Koszyk
  Katalog » Albumy » 9788365602626 Moje konto     
KATEGORIE
Albumy (10035)
Atlasy i przewodniki (57)
Bibliofilskie
Bibliotekarskie (132)
Biografie (671)
Dla dzieci i młodzieży (2363)
Edukacyjne (153)
Fantastyka (225)
Filozofia (26)
Historia  (393)
Historia starożytna
Kulinarne (183)
Lektury (217)
Literatura piękna (1657)
Literatura piękna polska (1105)
Literatura popularna (309)
Lubliniana (66)
Myśli i przysłowia (31)
Numizmatyki
Podręczniki (7)
Podróżnicze (102)
Popularnonaukowe (345)
Poradniki (371)
Religia (100)
Słowniki językowe (7)
Sztuka (52)
Uzależnienia (14)
Wspomnienia
INFORMACJE
Regulamin
Kontakt
Pomoc
Mapa Sklepu
Katalog produktów
KONTAKT
e-mailuHieronima.pl
Tel0-81 52-87-418
GG474255

Godziny działania sklepu

pn, wt, śr, pt:
9:00-19:45

czw, sb:
9:00-15:00
Narutowicza 4,
20-950 Lublin,

NIP 712-010-36-28
Informacje o produkcie
100 potraw z jaj, Kiewnarska E.
Nasza cena: 13,50 zł
Zamawiana ilość:  
Kliknij aby powiększyć
Numer katalogowy 9788365602626
Dostępność   Dostępne od ręki
Opis Dodatkowe zdjęcia Linki Recenzje
Opis produktu
100 potraw z jaj, Kiewnarska Elżbieta, Graf_ika 2019
   Jaja są nie tylko jednym z najpożywniejszych i najzdrowszych artykułów spożywczych - są również jednym najbardziej niezbędnym, najbardziej rozpowszechnionych. Najłatwiejsze do przyrządzenia, są jednocześnie podstawowym materiałem kuchni wymyślnej i wykwintnej. Jaja są codziennym pożywieniem kilkumiesięcznego dziecka i zgrzybiałego starca. Zjada je codziennie rano i wieczorem pracownica igły, sklepowa i biuralistka, śpiesząca do pracy, gotując je, lub smażąc naprędce na primusie, lub spirytusówce, jak również i smakosz, spożywający je w postaci wykwintnych „omelettes soufflées z truflami i szparagami” w eleganckiej restauracji. To też te pierwszorzędne jadłodajnie mają rozmaite wyborne sposoby przyrządzania potraw z jaj i przy pomocy jaj. Gorzej jest w kuchniach prywatnych, gdzie właśnie znane jest przeważnie tylko stosowanie jaj, jako środka pomocniczego. Samodzielne potrawy z jaj ograniczają się zwykle do jaj na miękko, (prawie zawsze przegotowanych), jaj na twardo (często niedogotowanych), jajecznicy na maśle lub słonince ze szczypiorkiem i do nieudolnie wykonanego omletu z konfiturami.
Data dodania produktu: 03 April 2019.
Poprzedni produkt Produkt 9026 z 10035 w kategorii Albumy Następny produkt
Koszyk
Logowanie
E-mail:
Hasło:



Rejestracja konta

Przypomnienie hasła
OSTATNIO OGLĄDANE
100 potraw z jaj, Kiewnarska E
POWIADOMIENIA
PowiadomieniaInformuj mnie o aktualizacjach 100 potraw z jaj, Kiewnarska E.
NOWOŚCI
PISMA WSZYSTKIE Korespondencja, t. I, Prus B.
PISMA WSZYSTKIE Korespondencja, t. I, Prus B.

31,00 zł

Zobacz wszystkie
NOWOŚCI
Zobacz wszystkie
Reklama
Wojewódzka Biblioteka Publiczna im. H. Łopacińskiego w Lublinie
  14 October 2019     8954046 wywołań od 04 August 2008  
LabPixel.pl - sklepy internetowe Lublin, strony internetowe lublin, grafika, wizytówki, plakaty, banery